Wat Phra Chetuphon, eller "Wat Po", är känt som "den liggande Buddhans tempel" och även som Thailand's första öppna universitet. Efter den stora restaureringen under kungarna Rama I och Rama III, blev Wat Po ett centrum för Thailändsk konst och kunskaperna om Thailändsk Traditionell Medicin och Massage samlades in från förfäderna och förs vidare även idag, ex. recept för örtmediciner, diagnoser och behandlingar för allmäna åkommor, barnsjukdomar och behandlingsmetoder, massageinstruktioner mm.

 

Wat Po Thai Traditional Medical och Massage School öppnades 1955 inom Wat Po´s område. Det är den första Thailändska Medicinskolan som blev godkänd av det Thailändska utbildningsdepartementet. Skolan erbjuder 4 grundkurser i thailändsk medicin vilka är Thai apotek, Thai medicin, Thai obstetrik och Thai massage.

 

Behandlingar som Thai massage och fotmassage erbjuds på Wat Po TTM är en av de mesta välkända massagebehandlingarna i Thailand. I mer än 50 år har studenter genomgått kurserna och arbetar inom hälsovård, massage och spa över hela världen.